Tort de portocale

de xedo in Torturi, 5 Ian 2014 | 8972 vizualizari

 

Este un tort delicios pe care il stiu de la o doamna care face niste deserturi delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 6 lingurite gelatina
  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala mai mica
  • 1 portocala mare (sau 2 mai mici)
  • 1 l frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Pasul 1.

In 250 ml lapte rece se dizolva 6 lingurite gelatina.

Pasul 2. 

Separat se pun intr-un vas 6 galbenusuri, 10 linguri zahar, coaja rasa de la o portocala mai mica ( nu radeti prea multa coaja sa nu iasa compozitia amara), 1 portocala mare taiata cubulete (sau 2 mai mici). Este de preferat sa curatati feliutele de portocala de pielita pentru ca acestea sunt amarui. Se amesteca toate acestea impreuna cu gelatina care s-a dizolvat intre timp in lapte si de dau la foc mic pana clocoteste putin, amestecand continuu, nu foarte mult pt ca gelatina nu mai are actiune cand este fiarta. Se pune la racit.

Pasul 3.

1 litru frisca se bate tare, foarte tare, frisca sa fie foarte tare.

Dupa ce s-a racit compozitia se amesteca cu frisca si se pune intr-o cratita de 5-6 kg tapetata cu rondele de portocala si se lasa o noapte la frigider. Pentru ca tortul sa iasa usor din cratita si pune folie alimentara pe tot interiorul cratitei, apoi se pun rondelele de portocala pe fundul si peretii cratitei si peste se toarna compozitia. Se niveleaza bine si se acopera cu surplusul de folie. A doua zi se desface folia, se acopera cratita cu platoul pe care va fi tortul si se rastoarna. Trageti usor de folie si acesta va cadea pe platou.

Va doresc pofta buna! Este foarte racoros si aspectuos.

TIPS-URI

1

Se poate face acelasi tort si cu kiwi, dar sunt necesare 8 lingurite de gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu portocale